Expositie Cultuurhuis Doorn

20 jan – 17 maart 2022

Expositie van veelzijdig kunstenares Ellen Greup in het Cultuurhuis Doorn

Vanaf 20 januari is het werk van kunstenares en illustrator Ellen Greup uit Amerongen te zien in het Cultuurhuis te Doorn. Haar kunst is veelzijdig en niet te vatten in één stijl. Gelukkig maar want daar is kunst veel te boeiend voor. In haar creaties zijn veel verschillende stijlen te zien. Toch zijn er ook verbindende factoren in haar werk te ontdekken zoals de zoektocht naar balans tussen perfectie en imperfectie, rust en levendigheid en controle en loslaten.
Het werk van Ellen bestaat uit portretten met emotie, abstract werk waar vorm en kleur de hoofdrol spelen, minimalistische ontwerpen die rust creëren en experimenteel werk. Ze maakt vooral gebruik van acrylverf, mixed media en soms zelfs van afval en creëert daarnaast ook grafische illustraties. Volgens Ellen zit kleur en vorm in haar DNA: “Als kind werd ik al aangetrokken door de dynamiek van kleuren en vlakken. In 1996 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.  Hierna ben ik als modeontwerper, grafisch vormgever, illustrator en trendwatcher aan het werk gegaan. In deze beroepen ben je ook voortdurend bezig met kleur, vorm en composities. Het zit gewoon in mijn DNA”.

De expositie is georganiseerd door de Cultuurcoach van de Bibliotheek Z-O-U-T. Een afwisellende expositie met verschillende stijlen en veel kleur. De creaties van Ellen zijn te zien en te koop vanaf 20 januari tot en met 17 maart 2022 in het cultuurhuis aan het Kerkplein 2 te Doorn (balustrade 1e verdieping). Gratis toegang.
De openingstijden zijn:  maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur, donderdagavond tot 20:00 uur en zaterdagochtend van 8:30 tot 13:00 uur.
Meer informatie is te vinden op: www.ellengreup.nl of www.bibliotheekzout.nl