Mijn werk en ik

Mijn werk is een constante zoektocht naar balans. Ik heb behoefte aan structuur, maar ben doodsbang voor saai. Om hier een weg in te vinden probeer ik de complexiteit van het leven terug te brengen tot de essentie. Wat heb ik nu nodig? Wat is overbodig?

Het is een voortdurend spel van toevoegen & weglaten, van controle & loslaten. De gekaderde vormen geven mij structuur en rust. De kleuren zorgen voor spanning. Zo probeer ik de perfecte compositie en balans te creëren. Het is een mooi en soms ingewikkeld proces. Tegelijkertijd roept het een belangrijke vraag bij mij op: bestaat de perfecte balans? Of moet ik blijven zoeken, omdat een goede balans misschien wel onderhevig is aan evolutie?

Als kind werd ik al aangetrokken door de dynamiek van kleuren en vlakken. Het is dus niet vreemd dat ik gekozen heb voor de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar ik in 1996 afgestudeerd ben. Hierna ben ik als modeontwerper, concept stylist, vormgever, illustrator en trendwatcher aan het werk gegaan. In al deze disciplines was ik voortdurend bezig met kleur, vorm en compositie –waar ik intens blij van word. Het zit blijkbaar mijn DNA, die liefde voor kleur, vorm en compositie.

In 2020 heb ik besloten meer vrij werk te gaan werken, zodat ik mij kan focussen op de zoektocht naar de juiste balans. Met name het maken van schilderijen en digitale kunst geeft mij veel vrijheid en voldoening.

Daarnaast zorgen de “uitstapjes” die ik maak -zoals onder andere portretten en waste art- voor afwisseling in mijn werk. Hierdoor wordt het in ieder geval nooit saai en kan ik steeds op zoek gaan naar vernieuwing.

Ik hoop met mijn werk ook iets aan jou te kunnen geven. Misschien wel die balans waar jij naar opzoek bent.

Ellen Greup